Expo in de Lindenberg

A selection of Ilona’s street photographs at the Lindenberg in Nijmegen! An exhibition and artistic intervention at Reflecting Freedom, an evening around freedom on 25 September 2023.

🔵

Een selectie van de straatfoto’s van Ilona in de Lindenberg in Nijmegen! Een tentoonstelling en artistieke interventie bij Reflecting Freedom, een avond rondom vrijheid op 25 september 2023.

‘Gekken en dwazen schrijven op muren, deuren, vensters en glazen’ zei ‘ons’ tante Cor altijd al. Maar hee, ook wel interessant, soms, en amusant, wat er zoal te lezen valt. Er zijn mensen die hun hele ziel en zaligheid kwijt kunnen als ze een stift of spuitbus in handen krijgen. 
Vooral bij een grote wand of een of ander ding dat leeg genoeg lijkt. 
Zodra ze een stukje muur of iets voor zich uitgestrekt zien gaan ze los. Veel van dit soort gasten gooien er onbegrijpelijke tekens en droedels uit. Maar af en toe staat er iets opmerkelijks. Dat zijn de momenten dat Ilona in haar jaszak of tas graait op zoek naar iPhone of fototoestel. Even een snapshot maken…

De verzameling van beelden van gekke teksten is over een periode van aardig wat jaren bijeengebracht en zijn gespot in de woonomgeving, maar ook tijdens (internationale) reizen. Kreten en zinnetjes op muren, zomaar ergens neergekalkt. Woorden over opstand, agressie en (on)macht, en over de liefde. 

Hoofdonderdeel van de Reflecting Freedom is een lezing door Thomas Erdbrink. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Mohanad Ataya die fantastisch speelt op zijn oed. Presentatie show door Eveline van Rijswijk.

Reflecting Freedom
Lindenberg Cultuurhuis
Ridderstraat 23
Nijmegen 
maandag 25 september 2023, 19.00 uur

impressie van de ‘omsingeling’ in de Lindenberg in Nijmegen; interventie als expo in de openbare ruimtes van het gebouw.

Scroll naar boven