Performances ‘Aan het water’

In de literair muzikale productie Aan het water brengen Ilona Verhoeven en Timothy Isherwood geheel nieuw werk in bijzondere context. Een experiment in woord, beeld en klank.

In performances met muziek, (visuele) po√ęzie en verhalen vormen de plek, de Waal en de rivier vertrekpunten.

Aan het water is in eerste instantie opgebouwd uit twee delen. Het eerste deel vond plaats op donderdag 19 en vrijdag 20 oktober 2023 in de middeleeuwse geweldkelder van het Besiendershuis in Nijmegen.

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart 2024 is de presentatie van deel 2, met een verdere uitwerking van het concept met spoken word in samenspel met een soundscape.

Over de makers:

Ilona Verhoeven is schrijver en kunstenaar. Ze woont en werkt in Nijmegen en Berlijn. Toeval, ‘lost & found’ en de natuur spelen een belangrijke rol in haar werk. Haar boeken verschijnen bij uitgeverij In de Knipscheer.

Timothy Isherwood is een Canadese componist en audiovisueel kunstenaar, ook werkend onder de naam sir o sir. Als academisch geschoold organist en pianist maakt Isherwood gebruik van verschillende bronnen, zoals resonatoren, experimentele microfoons, ruimtelijk geluid en synthesizers om door geluidssferen te navigeren. In het voorjaar van 2020 presenteerde hij een LP met een collectie soundscapes: Solar Panels on the Moon. Isherwood woont en werkt in Berlijn.

Aan het water – performances op 29 maart en 30 maart 2024, de locatie wordt nog nader bekend gemaakt, aanvang 19.30 uur

Het aantal plaatsen is beperkt, reserveer tijdig via info@ilonaverhoeven.nl of reserveringbesiendershuis@gmail.com.

Aan het water is tot stand gekomen met een bijdrage van het Nederlands Letterenfonds.

Beeld: Ilona Verhoeven

Scroll naar boven