Walk of the town – audiofragmenten

In het kader van de Walk of the Town is er een audiowandeling ontwikkeld in opdracht van de gemeente Nijmegen.

Een wandeling door de binnenstad, langs een aantal speciaal voor de gelegenheid gemaakte kunstwerken van beeldhouwer Niels van Bunningen. Deze serie audiofragmenten bij de Walk of the Town, de officiële tour door de stad, is ontwikkeld door Ilona Verhoeven en Peter Hendriks.

Concept en teksten, techniek en productie, een aardige klus! Met mooie ontmoetingen met een aantal speciale gasten die vertellen over ‘hun eigen Nijmegen’. Ga luisteren en kom in vervoering door wat Sinan Can vertelt over zijn liefde voor de rivier, vind inspiratie als Sven Ratzke reflecteert op wat identiteit kan zijn en hoe de stad je kan vormen, en ontdek een spannend verhaal als Barbara Kruijsen van Museum het Valkhof haar kennis deelt over Maarten Schenk. Thomas Verbogt doet op levendige wijze verslag van de krakersopstanden, Stevenskerk-directeur Heleen Wijgers vertelt over het bombardement op Nijmegen, en Rosalie Thomassen, directeur van het Gebroeders van Limburghuis, geeft allerlei ins en outs over de makers van het wereldberoemde getijdenboek ‘Les Très Riches Heures du duc de Berry‘. En: vanaf een onverwachte hoek bij de Houtstraat neemt Linde Schöne je mee op avontuur naar aanleiding van de belevenissen van Mariken van Nimwegen.

Aan de hand van interviews met kenners en bekenden komen allemaal Nijmeegse onderwerpen voor het voetlicht. Samen brengen ze een groter verhaal over Nijmegen. Nu online!

Ga naar de site ‘intoNijmegen‘ of klik meteen hier om de tour te starten.

Een ‘actiefoto’ in het Gebroeders Van Limburghuis, links Rosalie Thomassen, rechts Peter Hendriks

Scroll naar boven