Walk of the town – audiofragmenten

Momenteel werk ik aan een audioproductie voor de gemeente Nijmegen. Een serie audiofragmenten bij een wandeling door de binnenstad, langs een aantal speciaal voor de gelegenheid gemaakte kunstwerken van beeldhouwer Niels van Bunningen. Weer een bijzondere samenwerking met Peter Hendriks, en dit keer ook de Galloway Recording Studio.

Aan de hand van interviews met kenners en bekenden komen diverse onderwerpen voor het voetlicht. Samen brengen ze een groter verhaal over Nijmegen. Een aantal staat al online!

Ga luisteren en kom in vervoering door wat Sinan Can vertelt over zijn liefde voor de rivier, vind inspiratie als Sven Ratzke reflecteert op wat identiteit kan zijn en hoe de stad je kan vormen, en ontdek een spannend verhaal als Barbara Kruijsen van Museum het Valkhof haar kennis deelt over Maarten Schenk: niet zomaar een beroemdheid uit de Nijmeegse geschiedenis!

Verder doet Thomas Verbogt op levendige wijze verslag van de krakersopstanden, hoor je van Stevenskerk-directeur Heleen Wijgers details over het bombardement op Nijmegen, leer je allerlei ins en outs over de makers van het wereldberoemde getijdenboek ‘Les Très Riches Heures du duc de Berry‘ terwijl je luistert naar de fascinerende toelichting door Rosalie Thomassen, directeur van het Gebroeders van Limburghuis. En vanaf een onverwachte hoek bij de Houtstraat neemt Linde Schöne je mee op avontuur naar aanleiding van de belevenissen van Mariken van Nimwegen. Heb je haar prachtige nummer ‘Ik loop’ al eens gehoord? Ze vertelt erover in de audiotour!

Ga snel naar de site ‘intoNijmegen‘ of klik meteen hier om de tour te starten. Want je kunt deze wandeling ook gewoon lekker thuis doen ;-)

Foto: even een selfie… ‘actiefoto’ in het Gebroeders Van Limburghuis, links Rosalie Thomassen, rechts Peter Hendriks

Scroll to top